אמנים משתתפים

ג'יזל בן-דור

ארה"ב

בן-דור היא מנצחת בינלאומית ילידת אורוגוואי שעלתה לישראל ב-1973. היא סיימה את לימודיה באקדמיה למוסיקה על שם רובין בתל אביב והמשיכה את לימודיה בארצות הברית בבית הספר למוזיקה של אוניברסיטת ייל. את הופעת הבכורה שלה עשתה עם תום לימודיה בניצוח על התזמורת הפילהרמונית הישראלית, בקונצרט שהוקלט על ידי ה-BBC שבלונדון וששודר ברחבי אירופה. כיום היא חיה בארצות הברית ומופיעה כמנצחת אורחת עם תזמורות ברחבי העולם ברפרטואר הקלסי המוכר, במוזיקה מהמאות ה-20 וה-21 ובמוזיקה קלסית דרום אמריקאית. בן-דור בעלת תפקיד מכריע בהחייאתה וקידומה של המוזיקה האמנותית הדרום אמריקאית, אותה היא מבצעת עם תזמורות בקונצרטים, בפסטיבלים ובהקלטות.

מרים אנגל

ישראל

אנגל היא כוריאוגרפית, רקדנית, שחקנית ויזמית ישראלית ובינלאומית, החיה ופועלת בירושלים. היא יוצרת ומופיעה מזה 20 שנה בישראל באירופה, ארה"ב, אפריקה ובמזרח הרחוק, ויוזמת פרויקטים בינלאומיים ושיתופי פעולה ברחבי העולם.

עבודותיה של אנגל מאופיינות בפרשנות ועיצוב ייחודיים, בביצוע וירטואוזי עשיר ובעיבוד החוויה הישראלית על גווניה ליצירה אינטראקטיבית, אוניברסלית ותלוית מקום. כירושלמית, היא שואבת השראה אמנותית ואינטלקטואלית ממורכבותה ואופייה הרב-תרבותי של העיר ופועלת בה כיזמית תרבות: בנוסף לייסוד וניהול הפסטיבל הבינלאומי למחול סולו בירושלים, הקימה את להקת המחול אנגלה בירושלים – גוף אמנותי המשמש בית לעשייה עכשווית המעלה יצירות מחול מקוריות לצד מיזמים בינלאומיים. כמו כן פיתחה את פרויקט הקונספט LoveINg Your City המתעד סיפורי אהבה אמיתיים מערי העולם באמצעות יצירות מחול ופרפומנס מקוריות במרחב הציבורי, הבימתי והדיגיטלי.

אנגל היא חברת הוועד המנהל בא.מ.י, מנכ"לית עמותת מרחב מחול וחברה בעמותת הכוריאוגרפים, ושימשה כמנהלת אמנותית במזיא. לצד הפקות המקור והופעותיה הרבות היא מוזמנת ליצור, להופיע וללמד בשלל מוסדות ברחבי העולם.

ניזאר אלכאטר (نزار الخاطر)

ישראל

אלכאטר הוא פסנתרן, מלחין, מרצה ומנצח. הוא ניצח על עשרות תזמורות בארץ וברחבי העולם והקים בשנת 2014 את עמותת הרמוניקה להנגשת לימודי המוזיקה לאוכלוסיות בעיר לוד שלצד הפקות בכל רחבי הארץ מפעילה יותר משמונה פרויקטים לאוכלוסיות שונות.

בשנים 2004–2009 למד לתואר ראשון ושני באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים וב-2021 החל ללמוד באוניברסיטת בר-אילן לתואר דוקטור. אלכאטר זכה בשנת 2021 בפרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים וב-2022 בוצעה יצירתו "סוויטה ים תיכונית" בוותיקן על ידי התזמורת הסימפונית ירושלים.

חואן קרוז לוקה

רומניה/ארגנטינה

לוקה הוא פרפורמר וכוריאוגרף ארגנטינאי המתגורר ביאשי, רומניה. מסעו האמנותי משתרע בין ה-Teatro Colón (בואנוס איירס), בלט אליסון (ניו יורק) והאופרה הלאומית הרומנית. הוא חוקר זהות תנועתית באמצעות תערובת של ביטויים ארציים, קווים קלסיים ותנועת flow עכשווית. לוקה השתתף במגוון פסטיבלי תיאטרון, ריקודי פולקלור ומחול עכשווי, ביניהם פסטיבל המחול של פירנצה, Istropolitana, Skopje, טנגו בטירת ניו יורק ופסטיבל Chamamé הלאומי בקוריינטס. הוא שיתף פעולה עם כוריאוגרפים כמו מרגריטה פרננדז, גואידו דה בנדטי, ליליאנה בלפיורי, לואיס מרינוני לופז, רזבן מזילו, פאולה דונקה, איליאנה איליאסקו ועוד. לוקה בעל תואר ראשון בכוריאוגרפיה מהאוניברסיטה הלאומית לאמנויות George Enescu, שם למד תחת הנחייתה של פרופ' לורטה אנאש.

תומש דניאליס

סלובקיה

דניאליס הוא כוריאוגרף, אומן מדיה והמנהל של להקת Radical Empathy המתגורר בסלובקיה. במסגרת עבודתו ותוך שיתוף עם הלהקה הוא מתמקד בפיתוח יצירות אמנות כבדיקות סוציולוגיות, עם דגש רב-שנים על תמות של אמפתיה, דו-קיום, שאלות הנוגעות לתפיסת החופש ושפה. יצירותיו של דניאליס הוצגו באירופה, אסיה ואמריקה, וכפרפורמר הוא שיתף פעולה עם להקת ו' דורנר, אוליבייה פי, סשה וולץ ואורחים, להקת פ' רוקרט, אנסמבל Freyer, Granhoj Dans, ואחרים.

אור מרין

ישראל

מרין היא כוריאוגרפית, רקדנית, מעצבת, מורה ומייסדת להקת תיאטרון המחול אור מרין שהוקמה בשנת 2005 ושל RE-SEARCH – תוכנית מקצועית תלת-שנתית לרקדנים יוצרים. עבודתה ידועה באסתטיקה החזותית שלה ובשימוש בעבודה ווקאלית וטקסטואלית, והיא וצרת מתוך תפיסה שיצירה חייבת להיות טוטלית על כל מרכיביה כדי ליצור חוויה שלמה, רגשית וויזואלית. יצירותיה כוללות מופעי יחיד ומרובי משתתפים, קצרים ובאורך מלא, הפקות עבור המסך ופרויקטים תלויי מקום, והן מוצגות בארץ ובחו"ל, בין היתר ב-RIDCC, Quinzena de Dança de Almada, MASDANZA de Gran Canaria, DOCK11, Tanzmasse NRW, INTERPLAY Fest, Exiter Fest. יצירותיה של מרין זכו בפרסים רבים, ולהקתה נתמכת על ידי משרד התרבות הישראלי. היא עמיתה קבועה באיגוד הכוריאוגרפים הישראלי.

לילה זַפֵירוֹפוּלוּ

יוון

זַפֵירוֹפוּלוּ נולדה באתונה ולמדה בבית הספר הממלכתי למחול ובקונסרבטוריון הלאומי של יוון. הודות למלגה ממשרד התרבות היווני ומה-SSD היא המשיכה את לימודיה במרכז לאבאן בלונדון, שם קיבלה דיפלומה בתיאטרון מחול לאחר שלמדה אצל ד' לומל, ס' פקסטון, ק' מנטפוניס, ז' ניקולודי, ג' מטסיס ול' קונסטנטינו. היא רקדה עם כמה מההרכבים הבולטים ביותר ביוון, זכתה בפרסים ובאותות הוקרה, וסיירה במרכזי מחול חשובים ברחבי העולם. ב-2002 הקימה את להקת המחול ELDOR. זַפֵירוֹפוּלוּ היא מורה למחול מאז 1994, ושימשה כסגנית נשיא איגוד הכוריאוגרפים היווני וכחברה במועצת המחול הבינלאומית ובקונסרבטוריון של אתונה. כיום היא מנהלת את בית הספר למחול של הקונסרבטוריון באתונה.

ויולה גספרוטי

ישראל/איטליה

גספרוטי היא רקדנית, פרפורמרית וכוריאוגרפית בסגנון עכשווי המתגוררת בישראל. כרקדנית שיתפה פעולה עם האמנים נטע פולוורמאכר, רונן יצחקי (בין שמיים וארץ) ואנסמבל המחול Kaiser-Antonino, וכיום עובדת בלהקת תיאטרון מחול ירושלים. היא בעלת תואר ראשון במחול וחינוך מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ובעלת דיפלומה בפרפורמנס וכוריאוגרפיה מהקורס לתיאטרון מחול של Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi (מילאנו).

רן סנדלר

ישראל

סנדלר הוא זמר ששר במגוון שפות וסגנונות. הוא מופיע ברחבי העולם מזה 30 שנה. במהלך הקריירה הענפה שלו חלק במות עם שארל אזנבור, ליונל ריצ׳י, להקת Boney M. ולהקת Smokie. בימים אלו הוא מריץ מופעי מחווה ללהקת קווין, לגזוז ולדודה ומופע שנות ה-60.

טליה בק

ישראל

בק היא רקדנית וכוריאוגרפית עצמאית שמלמדת ויוצרת בארץ ובעולם. בין עבודותיה: ״סודאד״ ו״מעצמה״ (עבור להקת המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק), The Botany of Desire, W, Colonia, Esters, ו-HHH (כחלק מ״גירלנדה״ – אנסמבל בת שבע), והן The Moon is a Girl with the Sun in Her Eyes ו ״הצצה לטרילוגיה בהתהוות״.

מיכאלה הררי

ישראל

הררי היא רקדנית, מורה ויוצרת פלמנקו אשר רואה את אמנות הפלמנקו כשפה מובנת ואוניברסלית. הררי היא ילידת ארצות הברית שעלתה לישראל ב-1992 וגרה בירושלים. היא רקדה בלהקת המחול הספרדי בבוסטון והופיעה במועדונים ופסטיבלים כסולנית בניו יורק. רקעה הרחב במחול כולל בלט קלסי, ג'אז, מודרני ופולקלור, והיא השתלמה אצל מורי פלמנקו מובילים במדריד, גרנדה וסביליה.

בישראל היא קידמה פרויקטים המשלבים פלמנקו עם מוזיקת לאדינו והן עם מוזיקה ערבית וקלסית והיא מופיעה עם אמני פלמנקו ישראלים וספרדים, מנהלת מרכזי לימוד ומפיקה אירועים. מעבר לעשייה אמנותית, הררי לימדה והופיעה במסגרות קהילתיות רבות: מרכזים קהילתיים, בתי ספר, בתי אבות, עמותות ומקלטים.

ראניה עתיק

ישראל

עתיק היא זמרת סופרן ילידת נצרת. היא בוגרת תואר ראשון ותואר שני באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בכיתתם של גברת ענת אפרתי וד״ר עידו אריאל. הרפרטואר האופראי של עתיק כולל את מלכת הלילה, פמינה ופפגנה בחליל הקסם, סרפטה בגננית המדומה, סוזנה וברברינה בנישואי פיגרו (מוצרט), אדלה בעטלף (שטראוס), נורינה בדון פסקואלה (דוניצטי), קלורינדה בסינדרלה (רוסיני), מלאך בטאליטה – חזרי! (פאן לונן), פיית החול ופיית הטל בהנזל וגרטל (הומפרדינק) ותפקידים נוספים. הרפרטואר הקונצרטי שלה כולל בין השאר את תפקיד הסולו ברקוויאם של מוצרט וברקוויאם של פורה. היא הייתה חברה במיתר אופרה סטודיו וכיום היא מופיעה כסולנית בקונצרטים מגוונים עם תזמורת סימפונט רעננה, התזמורת הסימפונית ירושלים ובמסגרות אחרות.

אנדריי ליגה

צ'כיה

ליגה הוא בעל תואר שני מהאקדמיה לאמנויות הבמה בפראג בחוג לתיאטרון בלתי מילולי. הוא מתגורר בפראג ועובד עם חברות כגון Tantehorse, Studio Damúza ורבות אחרות. במהלך לימודיו הקים יחד עם סימון פליסקה, לוקאס בלהה ווסלב וורטנר את להקת האימפרוביזציה הידועה We Boys Who Walk Together. הלהקה מתמחה ב-freeform מאולתר, ויצירותיה מכוונות בין היתר לקהל ילדים. מאז 2022 ליגה חבר גם בלהקה Losers Cirque. פרויקט הסולו הראשון שלו, "אגדה לאמיצים", זיכה את ליגה למועמדות לפרס Thalia הצ'כי המפורסם בקטגוריית התיאטרון האלטרנטיבי להופעה יוצאת דופן ב-2023 ולמועמדות בקטגוריית כישרון השנה בטקס פרסי מבקרי התיאטרון 2023.

שלומית פונדמינסקי

ישראל

פונדמינסקי היא כוריאוגרפית, חוקרת ומתרגלת אלתור בתנועה, רקדנית ומורה למחול. היא בוגרת תואר ראשון B.Ed ותואר שני M.Dance בכוריאוגרפיה, וכיום מרצה וראש פוקוס כוריאוגרפיה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. היא שימשה אומנית ומרצה אורחת באוניברסיטת סן חוזה בארה"ב מטעם ארגון BAMAH, וב-2022 זכתה בפרס משרד התרבות על ביצוע הסולו Big Hand Little Hand. כמו כן השתתפה בניהול האמנותי של פסטיבל "גוונים במחול" במרכז סוזן דלל. פונדמינסקי יוצרת עבודות אינטראקטיביות לילדים בשיתוף עינת גנץ; יוזמת ומנהלת את סדנאות "שְלוֹמְבַּל" – לימודי טכניקת ריליס, אימפרוביזציה ופרפורמנס; מנחה את רקדני להקת "פרסקו" באלתור; ורוקדת בקולקטיב האימפרוביזציה "אוקטט".

רז נוה

ישראל

נוה היא רקדנית, יוצרת ופרפורמרית שעוסקת באימפרוביזציה, ריליס וקונטקט-אימפרוביזציה. היא בוגרת תוכנית ״פינה״ להכשרת רקדנים-יוצרים, ובקרוב תשלים תואר ראשון באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים במסלול לכוריאוגרפיה. נוה מתרגלת אימפרוביזציה כדרך ליצירה וכגישה למציאות, ומתבוננת בתנועה ככזו המפסלת את הגוף. ביצירותיה היא מבקשת לחשוף את המפגש בין חומרים אנושיים שונים ומשתנים וחוקרת את האופן שבו אנו נעים במרחב, פועלים בתוכו ומגיבים זה לזו. כרקדנית עבדה עם הכוריאוגרפית אורלי פורטל, וכיוצרת וכמבצעת העלתה את יצירותיה במרכז ״מחול שלם״ ובגלריית האמנות ״מרכז עמיעד״ ביפו. כמו כן היא זוכת בתחרות ״גרטרוד קראוס״ 2024 על יצירה וביצוע סולו אישי.

בלט ירושלים

ישראל

להקת בלט ירושלים, בניהולה האמנותי של נדיה טימופייבה, מציגה רפרטואר מגוון של יצירות בסגנונות הבלט הקלסי, הניאו-קלסי והעכשווי, מאת כוריאוגרפים בינלאומיים לצד יצירות של המנהלת האמנותית ושל כוריאוגרפים ישראלים. רפרטואר הלהקה מתבלט בנוף המחול הישראלי גם בזכות עבודות בנושאים יהודיים וישראליים כדוגמת "כנר על הגג", "ממנטו" (בנושא השואה) ו"הוא הלך בשדות" (על פי ספרו של משה שמיר). לצד מופעי ערב לקהל הרחב מופיעה הלהקה גם בפני תלמידים במופעי בוקר, ומקיימת מופעי סטודיו וסדנאות באולם הבית שלה באצטדיון טדי בירושלים. לצד הלהקה פועל בית הספר לבלט ירושלים שרבים מבוגריו ממשיכים לקריירות מקצועיות בלהקות בארץ ובחו"ל.

מאר גומז

ספרד

גומז היא המנהלת והמייסדת של להקת מאר גומז וסטודנטית לאמנויות יפות ולמחול קלסי ועכשווי. היא הקימה את להקתה בשנת 1992 לאחר שעבדה כרקדנית בלהקות שונות (Cía Peatones, Madrid; Cia Didier Theron, Montpelier; Cia Dominique Bauet, Montpellier; Cia Avelina Argüelles, Barcelona) ואחת מיצירותיה זכתה בפרס בתחרות Certamen Coreográfico במדריד בשנת 1991 ובתחרות Ricard Moragas בברצלונה בשנת 1992.

עבודתה של גומז ממוקמת בתחום תיאטרון המחול. עבודתה ידועה בהיותה נרטיבית, בבנייה קפדנית של הדמויות באמצעות תיאטרון פיזי ועבודה כוריאוגרפית, בפיזיות אינטנסיבית, ובשימוש בחוש הומור בכל אחת ואחת מיצירותיה.

חביאר מרטינז

ספרד

מרטינז למד מחול קלסי במכון לתיאטרון בברצלונה בין 1997-1991 ולמד מחול HBO בקונסרבטוריון קונינקליק בהאג (1998). לאחר שרקד עם מספר להקות מחול קטלניות עכשוויות (Avelina Argüelles, Danat Dansa, Trànsit ועוד), הצטרף ב-1999 ללהקת Mar Gómez. מאז השתתף כמנהל כוריאוגרפי וכפרפורמר בכל מופעי הלהקה, והציג מאות מופעים בארץ ובעולם. במקביל, בין 2002–2008 שיתף פעולה באופן קבוע בפרויקטים שונים בבימויו של האמן הבריטי לינדזי קמפ, כפרפורמר, ככוריאוגרף ו/או כעוזר במאי בבימוי אופרות בספרד ובאיטליה, וחלק את הבמה עם קמפ עצמו ביצירותיו של הבמאי.

מתאו ויגנאלי ונעמי דלה וקיה (VIDAVÈ)

איטליה

VIDAVÈ הוא פרויקט מחול איטלקי שנוצר ב-2019 על ידי נעמי דלה וקיה ומתאו ויגנאלי. הרקדנים-כוריאוגרפים מציגים אסתטיקה כוריאוגרפית היברידית אותה הם מכנים "מחול מדובר", המגשרת בין שפות תנועה בסגנון רחוב לסגנון מחול עכשווי, ומשלבת שימוש במילים להעשרת המיקרו-דרמטורגיה של התנועה.

עבודותיהם העיקריות כוללות את "With Another with You", "Hansel&Gretel Alteration" ו-"Choreographic Figures", שהוצגו בבמות כמו Teatro Comunale of Vicenza, TanzArtOstWest, Teatro Fontana, פסטיבל הפרינג' באיסטנבול 10Sentidos, Linkage, International SoloTanz Theater, Tanzplatform Bern, Teatro Mercadante ו-2023 Stimmung. יצירותיהם נבחרו על ידי פסטיבל Anticorpi XL ב-2020 ו-2022, והם זכו בפרסי ADEB ו-Prospettiva Danza וכן בפרס ההפקה של הביאנלה Danza.

מאי זרחי

ישראל

זרחי היא כוראוגרפית עצמאית העוסקת במעבר מהקונקרטי לאבסטרקטי – מתנועות פונקציונליות לכאלו שניתן לכנותן "ריקוד". היא בוגרת האקדמיה למחול ברוטרדם הולנד והתוכנית לכוראוגרפיה ex.e.r.ce במונפלייה צרפת. במהלך לימודיה הייתה אסיסטנטית של ויליאם פורסיית בגרמניה, ובהמשך הקימה יחד עם יאניס מנדפוניס ופבריס מצליח את הקולקטיב Mamaza בגרמניה (2009-2014) במסגרתו יצרה והופיעה ברחבי העולם. מ-2014 יצרה כ-15 יצירות, ביניהן: Witness לבלט קמניץ (2024), פרסנסיה (2023) ואוסנסיה (2021), שהוצגו בפסטיבלים ותיאטראות באירופה ובארץ. בין 2023-2021 ניהלה זרחי את התוכנית לכוראוגרפיה ב"כלים". כיום היא מלמדת בפרומורנינגס בסוזן דלל, בטאנצפבריק בברלין, במסלול להכשרת רקדנים תל אביב, בקהילה בתנועה בלהקת יסמין גודר, ועוד.

מעין ליבמן-שרון

ישראל

ליבמן-שרון היא כוריאוגרפית, ירושלמית, מנהלת ומלווה אמנותית וחברה בעמותת הכוריאוגרפים. היא בעלת תארי B. Dance ו-M. Mus במחול עם התמחות בכוריאוגרפיה מהאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. כמו כן היא מורה ליוגה ובעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק. ליבמן-שרון העלתה את יצירותיה בפסטיבלים, מוזיאונים וגלריות בארץ ובעולם, ביניהם ב-JISDF, מיפו עד אגריפס, פסטיבל ישראל, אינטימדאנס, שבוע המחול הבינלאומי של מחול שלם וזירת מחול של הזירה הבין תחומית. כמו כן הציגה במוזיאון מוסקבה, מוזיאון ישראל, מוזיאון מגדל דוד וגלריית 1927 באתונה, והשתתפה והופיעה בתוכניות רזידנסי באירופה, במרכז המחול בזאגרב-קרואטיה, מרכז Se.s.ta Center בצ׳כיה, מרכז JSKD בלובליאנה-סלובניה, פסטיבל Solodanceankara בטורקיה ועוד.

נעם הלפר

ישראל

הלפר הוא אמן רב-תחומי, מוזיקאי ומעצב חוויות. הוא מפיק אלבומים (עבור קמילה, אריק אבר, אורן לביא, גון בן ארי ועוד), ומעצב פסקולים למחול (פרסקו, ורטיגו, שרון פרידמן, שלומית פונדמינסקי, ענת גריגוריו ועוד) ולתחומי אמנות נוספים. בנוסף הוא מוציא מוזיקה מקורית תחת השמות Helfer ו-Age is a Box. בשנים האחרונות הלפר יוזם, מפיק ומביים אירועי אמנות רבים המשלבים בין סוגים שונים של אמנות בפלטפורמות שונות, ביניהן קפסולה, בלנדר, פתיחת בית אריאלה, רגע אחד ספרייה ועוד. המוטיב החוזר ביצירתו הוא שבירת פורמט המופע הסטנדרטי ואתגור חווית הקהל המוכרת של אמנות בימתית.

ג'ניפר כהן

ישראל

כהן היא אמנית תנועה וקרקס עכשווי, יוצרת וכוריאוגרפית. היא מתמחה בטכניקה אווירית-דינמית בדגש על אלמנט החישוק האווירי, וחוקרת את החיים ואת הגוף הפיזי-מנטלי ככלי לתהליך ריפוי אישי וקולקטיבי תוך שהיא משלבת טכניקה דינמית חסרת מאמץ, עבודה נשימתית מסונכרנת ורפויה, והקשבה עמוקה לנקודות המרכז המשתנות בגוף. דרך פיתוח הפרפורמנס ושפת התנועה שלה היא מאתגרת את השילוב בין דיסציפלינות הקרקס לתחומי המחול והתיאטרון הפיזי תוך שימוש בדימויים, איכות תנועה, סאונד וכתיבה.

במסגרת התפתחותה בתחום הקרקס והפרפורמנס, השלימה שנת לימודים ב"מרכז כלים – גוף לעבודה כוריאוגרפית", לצד פיתוח פרויקטים עצמאיים. כמו כן זכתה ליצור ולקחת חלק ב-Cirque du Soleil הקנדי וב-Cirque Plume הצרפתי.

רותם וייסמן

ישראל/גרמניה

וייסמן היא כוריאוגרפית ורקדנית ישראלית החיה על הקו בין אירופה לישראל. היא סיימה את לימודיה בתיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים בשנת 2015 ואת "המסלול להכשרת רקדנים" ב-2017. וייסמן מחזיקה בדיפלומה בכוריאוגרפיה מהתוכנית הבינ"ל לכוריאוגרפיה של האקדמיה הניסיונית למחול של SEAD. היא השתתפה בתוכניות רזידנסי בסטודיו אלטה (צ'כיה), סדנאות הבמה (ישראל), Tanz Station (גרמניה) ו-Cie La Baraka (צרפת). כמו כן השתתפה בפרויקט הרמת מסך בשנת 2022. יצירתה "אגדה" הועלתה בבכורה ב-2022 והוצגה ב-Acker Stadt Palast וב-Dock 11 (גרמניה), כמו גם ב"תיאטרון הבית" (ישראל). "פריזמה", יצירתה המכוונת לקהל צעיר, הופקה ב-2023 על ידי הרשת Explore Dance ומוצגת ברחבי גרמניה.

רבקה לאופר

ארה"ב / ישראל

לאופר נולדה בארצות הברית והיא בעלת בתואר ראשון מבית הספר לאמנויות בפיטסבורג. לצד ביצועיה ביצירותיה שלה, היא הופיעה באופרה הישראלית בפסקול ובכוריאוגרפיה של איציק גלילי ובתיאטרון הקאמרי עם אנדריאה מרטיני. בימים אלה היא רוקדת בתיאטרון המחול של אבשלום פולק.

מץ ואן רוסום

הולנד

ואן רוסום מגיע מהולנד והוא בעל תואר ראשון מבית הספר לאמנויות באמסטרדם. הוא רקד וביצע יצירות מחול עבור יוצרי תיאטרון דוגמת ענבל פינטו ואבשלום פולק, איציק גלילי, אייל דדון, אוליבייה פרדג', אריאל וולף, ג'ייסון דנינו הולט, אנדריאה מרטיני ולוטם רגב.

לאה בסודו גרק

ישראל

האומנית הישראלית-צרפתית לאה בסודו גרק החלה את דרכה באקדמיית Grace Princess Academy of Les Ballets de Monte Carlo, שם קיבלה בסיס השכלתי קלסי. ב-2013 עברה לישראל כדי להעמיק ולחקור תנועה, ומ-2016 החלה לכבוש את הקהל העולמי כרקדנית ב"להקת המחול הקיבוצית". הייחוד בכישרונה הכוריאוגרפי טמון באינטליגנציה הרגשית, בתשוקה להתחבר לאנשים וביכולתה לשיתוף בתנועה, באמצעותם היא מטפחת יצירתיות וממיסה גבולות, ושפת הגוף שלה ידועה כחייתית ועוצמתית. בסודו גרק יצרה יצירות עטורות שבחים כמו "אני ME" עבור ״הקיבוצית 2״, והיא משתפת פעולה עם מוסדות כמו התיאטרון הלאומי הצ'כי Silesian-Moravian. כיום היא משמשת כמנהלת חזרות של "הלהקה הקיבוצית".

חנוך בן דרור

ישראל

בן דרור למד בלט קלסי ומחול מודרני בלהקת בת דור והחל את הקריירה המקצועית שלו ב-Ballet de Tours בניהולו האמנותי של ז'ן-כריסטוף מילו. מ-1991 הוא מופיע כסולן עבור כוריאוגרפים ידועים דוגמת מאץ אק (בלט קולברג), נאצ'ו דואטו (להקת המחול הלאומית של ספרד) ואוהד נהרין (בת-שבע). בן דרור גם יוצר מחול עבור להקות, ובהן בת-שבע, בלט סאו פאולו, Osnabrück Tanztheater, בלט ליסבון, טליה פז, דה דה דאנס, ורטיגו ולהקת תיאטרון מחול ירושלים. יצירתו Temps Blanc זכתה בפרס שרת החינוך, התרבות והספורט. בין 2007–2009 שימש כמנהל אמנותי של פסטיבל "גוונים במחול" בסוזן דלל, ומשנת 2023 הוא המנהל האמנותי של להקת התיאטרון מחול ירושלים.

מרגו גלבר

ארה"ב

גלבר היא כוריאוגרפית ניו יורקית. היא החלה את הכשרתה המקצועית בתיכון לאמנויות הבמה והאמנות החזותית והמשיכה לשכלל את כישוריה בקונסרבטוריון בוסטון, שם גם הוצגה לראשונה עבודתה "In Finite Space" ב-2014 במסגרת פרויקט בוגרים. יצירותיה הכוריאוגרפיות של גלבר הוצגו בפסטיבלים ותיאטראות לאומיים ובינלאומיים, ביניהם בסדרת מחול הקיץ של הקונסרבטוריון למחול בסן פרנסיסקו, Chop Shop Bodies of Work, The Houston Hobby Center for the Performing Arts, פסטיבל המחול של בוסטון, פסטיבל המחול של אוסטין, פסטיבל המחול של מקסיקו סיטי, פסטיבל גדנסקי טנקה, סולו דאנס אנקרה והפסטיבל הבינלאומי למחול סולו בירושלים (JISDF). לאחרונה סיימה להפיק את סרט המחול הראשון שלה "לו הייתי בנעליך", שממשיך להופיע בפסטיבלים ברחבי העולם.

להקת אלגריה

ישראל

אלגריה היא להקה ספרדית בניחוח אוריינטלי. המופע משלב בין קלסיקות ספרדיות, שירי אהבה בלדינו ושירים לטיניים אהובים. הרפרטואר רחב ונע בין שירים רומנטיים, נוסטלגיים ומרגשים, לשירים אנרגטיים ומשמחים, הסוחפים את הקהל לשיר ולרקוד, וכולל את מיטב הלהיטים של הג'יפסי קינגס, נגיעות של פלמנקו, והשפעות מהמוזיקה האנדלוסית, מיוון ואף מתימן.

המופע מתאים לכל סוגי האוכלוסייה ולכל הגילאים כיוון שהוא משלב בין שירים מתקופות שונות, המייצרים חיבור בין ישן לחדש ולוקחים את הקהל למסע שהוא חי וערני וגם מרגש ונוגה.

ההרכב מונה שלושה נגנים – הגיטריסט רוי וייסגלס, הגיטריסט ג'ו טיילור ונגן כלי ההקשה גלעד אמסלם, והוא יארח את הכוריאוגרפית ורקדנית הפלמנקו מיכאלה הררי.

וייסגלס הוא גיטריסט מקצועי ומנהיג להקת אלגריה. הופיע בפסטיבלים ומופעים עם להקות ופרויקטים שונים, ומשמש גם מורה למוזיקה לילדים בקונסרבטוריון בית שמש.

אמסלם הוא אמן דרבוקה המתמחה במגוון סגנונות חובקי עולם. ניגן עם מגוון להקות ובהן התזמורת האנדלוסית, פירקת אלנור, כנסיית השכל, ועוד.

טיילור הוא גיטריסט, זמר ויוצר בריטי המתמחה בגיטרה ספרדית ופלמנקו.  הנהיג את להקת Ted Conference והופיע במסגרות חשובות ברחבי העולם.

ניצן חסקי

ישראל

חסקי (ילידת 1996) היא כוריאוגרפית, רקדנית ומורה לתנועה. היא עוסקת בשאלות על דפוסי גוף, יחסים ואינטימיות, אסתטיקה והבעה גופנית, ומתרגלת קונטקט-אימפרוביזציה, ריליס ואימפרוביזציה כדרך חיים. כמו כן היא מלמדת קונטקט ואימפרוביזציה. חסקי היא בוגרת בית הספר "פעימה" לתיאטרון ויצירה במצפה רמון ובוגרת תוכנית "זיגוטה" לרקדנים יוצרים. בימים אלו היא נמצאת לקראת סיום תואר ראשון במחול בחוג לתנועה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים.

פנינה קורן

ישראל

קורן היא ירושלמית, כוריאוגרפית עצמאית, רקדנית, אוהבת גוף, חוקרת תנועה, דיג'יי ומפיקה. היא חוקרת את הגוף כחומר פיזי קונקרטי ומתוך כך את ההתהוות של חומר שמשתנה וזז, והופיעה בפסטיבל הפרינג' בבירה, בפסטיבל הג'אז במוזיאון ישראל ובאירוע 40 שנה לבית אנה טיכו.

אדיר בוזגלו

ישראל

בוזגלו הוא רקדן ומורה למחול. הוא נולד וגר באילת ובעל תואר ראשון במחול והוראה מטעם האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. בימים אלו הוא עובד עם הכוריאוגרפית העצמאית רומי אלון על יצירתה "אישה נכנסת למוסך" ומשמש רקדן בלהקת המחול פרסקו בניהולו של יורם כרמי.

עמית אודס

ישראל

אודס היא רקדנית ויוצרת עצמאית בתחום המחול. היא בוגרת האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים במסלול לכוריאוגרפיה ומחזיקה בתעודת הוראה. אודס פעילה במגוון פרויקטים אמנותיים אינטרדיסציפלינריים בקהילה, ובפרט בקולקטיב מרלימן בירושלים. יצירותיה הוצגו בפסטיבלים בארץ ובחו"ל, ביניהם בפסטיבל בין שמיים לארץ, Festival Tranås at the Fringe, STOFF-Stockholm Fringe Festival, פסטיבל בAזAק, פסטיבל הקולנוע מצפה רמון MRFF, גרסת ביתא ועוד.

התזמורת הסימפונית ירושלים

ישראל

התזמורת הסימפונית ירושלים, אשר זו עונתה ה-87, נוסדה בסוף שנות השלושים של המאה העשרים כתזמורת של שרות השידור המנדטורי בפלשתינה. עם קום המדינה הייתה התזמורת לתזמורת הרדיו הארצית, ונודעה בשם "תזמורת קול ישראל". בשנות השבעים הורחבה התזמורת והייתה ל"תזמורת הסימפונית ירושלים, רשות השידור", וכיום היא קרויה "התזמורת הסימפונית ירושלים". כתזמורת רדיו, מרבית הקונצרטים הוקלטו ושודרו בקול המוסיקה מאולם הבית של התזמורת – אולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים.
המנהל המוזיקלי של התזמורת הוא מאסטרו יוליאן רחלין. מיום היווסדה היו לתזמורת תשעה מנהלים מוזיקליים: מנדי רודן, לוקאס פוס, גארי ברתיני, לורנס פוסטר, דוד שלון, לאון בוטשטיין, פרדריק שאזלן וסטיבן סלואן.
רפרטואר התזמורת מהווה שילוב רחב-יריעה בין יצירות המופת של העבר וההווה, החל מיצירות הבארוק והתקופה הקלסית, דרך היצירות הגדולות של התקופה הרומנטית ועד ליצירות המלהיבות ביותר שנכתבו בזמננו, ביניהן יצירות המבוצעות לראשונה בישראל.
התזמורת נתמכת ע"י משרד התרבות והספורט ועיריית ירושלים.

צ'אי ג'ו שן

טאיוואן

ד"ר שן היא היוצרת של Geo-Choreo – תרגיל שבוחן את טיפוח התנועה על ידי תחושה וביטוי של התפזרות התנועה, הדחיסות, הצמיגות, התבנית והנטייה בתוך התרגול. היא שואפת לעזור לאנשים ליהנות משלווה באמצעות ריקוד ומחול. על ידי שילוב התרגולים שלה עם צ'יג'י דאויין, שן מנסה ליצור ערוץ דו-כיווני שבו המבצע והקהל מקבלים ומוסרים כל צורה אפשרית של מסר. ערוץ דו-כיווני שכזה מטשטש את הדואליות של שני התפקידים המובחנים כביכול ומשהה את המבט ואת השיפוט, תוך פתיחת האפשרות עבור המבצע והקהל פשוט להרגיש את השלטון הרוחני שלהם בעצמם שבו כולם יכולים לרפא , להירפא ולזרום אנרגטית.

מרטון גלזר

הונגריה

לאחר שסיים את לימודיו בבית הספר למחול ואמנות של גיוֹר, המשיך גלזר את לימודיו באקדמיה הניסויית למחול של זלצבורג (SEAD). הוא שיתף פעולה עם כוריאוגרפים ויוצרים כמו מיצ'יקזו מאטסון, הלדר סברה, פאול בלקמן, כריסטין גוזליס, כריסטין חסיד, הלל קוגן, פרנצ'סקו סקווטה, סטפני טירש, רוברט וילסון, לילי ראובינק ואדריאן הוד. הוא עבד ושיתף פעולה עם ה-Bodhi Project (אוסטריה), KALE Companhia de Danca (פורטוגל), פסטיבל זלצבורג (Salzburger Festspiele) והאופרה הממלכתית של וינה. בימים אלו הוא מתגורר בבודפשט ועובד כפרילנסר עם Hodworks, Hollow Systems ואימולה קצ'ו, והן עם קולקטיב AHA שקיבל ב-2023 את פרס Rudolf Laban עבור היצירה Dense Piece.

14.9 - קונצרט נעילה ​

13.9 | CINEMA

12.9 | FOR THE BRAVE

11.9 | STAGE