אמנים משתתפים

אבשלום לטוכה

ישראל

אבשלום לטוכה החל את דרכו כרקדן לאחר שירותו הצבאי במסגרת הסדנא להכשרת רקדנים בחיפה. לקראת סיום לימודיו בסדנא פגש את רועי אסף, איתו עבד בתחילה כרקדן ובהמשך גם בתור שותף אמנותי ביצירותיו בלהקות מחול בארץ ובחו"ל. בשנים האחרונות הוא חבר בקבוצת תנועה ציבורית של דנה יהלומי, ומקיים דיאלוג אמנותי עם מגוון יוצרות ויוצרים מוכשרים, ביניהם עדי בוטרוס, יוסי ברג ועודד גרף, מור שני ועומרי דרומלביץ'.

בימים אלו לטוכה עושה את צעדיו הראשונים כיוצר עצמאי על במה מקצועית.

צילום: Brecht Bovijn

אווה אורבנובה

סלובקיה

אווה אורבנובה היא רקדנית, כוריאוגרפית ומורה סלובקית. בכוריאוגרפיות שלה היא שואפת לחקור ולהעריך את מנגנוני המערכת החברתית, להעצים נשים והלמחיש את מושג הדואליזם. היא מתרכזת בפיתוח סגנון ריקוד ושפת תנועה יחודיים משלה, ובתוך כך שואבת השראה מסצנת המחול הישראלי העכשווי, מתחום התיאטרון הפיזי ומזרם הבוטו. אחת מהצלחותיה העיקריות היא יצירת הסולו שלה "המהות", שזכה במקום הראשון בפסטיבל המחול גדנסק 2022 ובמקום השני בקטגוריית הכוריאוגרפיה. כמו כן המופע זכה בפרס הקהל בתחרות פסטיבל Solo-Tanz-Theater בשטוטגרט ב-2021. יצירתה הכוריאוגרפית האחרונה, "אנומליה" (2022), נבחרה להיכלל בתוכנית הראשית ב-Czech Dance Platform 2023.

צילום: Ivan Sefcik

אילנה שרה קלייר בלסן

ישראל

אילנה שרה קלייר בלסן היא אמנית עצמאית, רקדנית, כוריאוגרפית, ציירת ואם. היא החלה את דרכה המקצועית בלהקת המחול הקיבוצית תחת ניהולו האמנותי של רמי באר, ומ-2010 היא חברה בתיאטרון קליפה. כיום היא בעלת הסטודיו השיתופי לבונטין 6 בתל אביב עם בן זוגה ארתור אסטמן. בין הישגיה זכתה בפרס שרת התרבות והספורט 2007 לרקדנית מבצעת ובפרס יאיר שפירא על הצטיינות בריקוד ב-2005. בין יצירותיה: ״גם זה יעבור לך״ (עם אורין יוחנן), Dark River, Chaos, ו-UNIT ו-ArtLana (עם ארתור אסטמן). כמו כן רקדה ויצרה בשיתוף עם מרכז סוזן דלל, להקת מריה קונג, ברק מרשל, נעה שדור, אסנת קלנר, ענבל אושמן, רונית זיו, ענת גריגוריו ורבים אחרים.

צילום: רוסלו שמריה

אילנית תדמור

ישראל

אילנית תדמור היא אמנית עצמאית, כוריאוגרפית, רקדנית, מרצה, יוצרת בקהילה ומורה מובילה לאימפרוביזציה וקונטקט- אימפרוביזציה. היא חברה במועצה הישראלית לתרבות ואמנות, בעמותת הכוריאוגרפים ובעמותת הקונטקט הישראלי, והובילה את פרויקט "רקדן/ית בקהילה" של משרד התרבות והספורט. כמו כן היא מנחה את הפודקאסט "זה מתחיל בתנועה" העוסק בחיבור שבין התרגול בסטודיו וחיי היומיום, והרצאתה ב-TEDx "גוף מתחת לגבות", זכתה לעשרות אלפי צפיות. היא שותפה לעשייה מחולית חברתית עם הכוריאוגרפית הפלסטינית ראבעה מורקוס, עמה הקימה את להקת "גשרים – נוער ערבי-יהודי רוקד", ומשנת 2005 מובילה תדמור את PLAY – בית ספר עצמאי ללימודי אימפרוביזציה. לאורך השנים יצרה תדמור שלושים וארבעה מופעי מחול עם הרכבים ואמנים בארץ ובעולם.

צילום: דנה שמעוני

בוראק קאיהן

טורקיה

בוראק קאיהן הוא מנהל אמנותי, רקדן ראשי ומורה בבלט האופרה הלאומי ובלהקת MDT למחול מודרני שבבית האופרה של אנקרה, טורקיה. קאיהן החל את דרכו כסולן הלהקה בשנת 2000 בתפקידים הראשיים ברפרטואר ברחבי העולם כגון: המלט, לה באידר, דון קישוט, מפצח האגוזים, אגם הברבורים, ג'יזל, היפהפייה הנרדמת, קופליה, אנה קרנינה, כרמן, חלום ליל קיץ, קארמינה בוראנה ועוד. לצד עבודתו באופרה, הוזמן קאיהן להופיע באיטליה, גרמניה ושוויץ עם היצירה "קונצרטו" של הכוריאוגרף האיטלקי מרקו קנטלופו. כמו כן עבד עם הכוריאוגרף הקוריאני Young Soon Hue Simon, הופיע באירוע הגאלה של Benefiz Tanz בתיאטרון Münster וגילם את דמותו של זורבה בבלט "זורבה" של לורקה מאסין.

ג'ובאני אינסאודו

איטליה

ג'ובאני אינסאודו הוא כוריאוגרף והמייסד והמנהל האמנותי של קולקטיב המחול I Vespri, שאותו הקים במטרה למלא את הדחף היצירתי שלו ולפתוח במסע אמנותי שיתקיים בשפתו שלו ושיאפשר לו לחקור זהות ותנועה אמנותיים משל עצמו. במסגרת I Vespri הוא יצר יצירות ובהן Keller, Acamante e Fillide, Crisalide, Sueno de Plata ו-AriK/KirA. זאת לצד שלל הכוריאוגרפיות שיצר עבור להקות אחרות שבהן רקד, ביניהן Dantzaz Konpainia, Balletto dell, Theatre Luzertner, Balletto dell. אינסאודו הופיע בפסטיבלים ובתחרויות כוריאוגרפיות בספרד, פולין, איטליה, שווייץ, גרמניה ודנמרק, והישגיו זכו להכרה ב-Certamen Coreografico Internacional Burgos New York ובתחרויות הבינלאומיות לכוריאוגרפיה בקופנהגן, בהאנובר וברוטרדם.

צילום: ACAMANTE E FILLIDE

ג׳ניפר כהן

ישראל

היא אמנית תנועה וקרקס עכשווי, יוצרת וכוריאוגרפית. היא מתמחה בטכניקה אווירית דינמית בדגש
על אלמנט החישוק האווירי, ובעלת ידע וניסיון גם בדיסציפלינות של אקרובטיקה רכה, H2H, עמוד
סיני וסירוויל (חישוק קרקע). כהן משתמשת בפרקטיקה הקרקסית ככלי לריפוי המנתב ומבטא את
סיפורו האישי של האני בתוך הנרטיב החברתי-תרבותי המשתנה. בפיתוח הפרפורמנס והשפה
התנועתית שלה, היא חוקרת את השילוב התמידי בין הדיסציפלינה הקרקסית ובין תחומי המחול
והתיאטרון הפיזי תוך שימוש בדימויים, איכות תנועה, סאונד וכתיבה.

לצד פרויקטים עצמאיים בארץ ובעולם זכתה כהן ליצור ולקחת חלק בקרקסים הבינלאומיים הידועים
Cirque Plume הצרפתי וקרקס Cirque Du Soleil הקנדי. כמו כן היא השלימה שנת לימודים
במרכז "כלים – גוף לעבודה כוריאוגרפית", ולצד לימודי רפואה סינית מסורתית היא מעבירה סדנאות
וכיתות אומן בארץ ובעולם.

גיל קרר

ישראל

גיל קרר רקד בלהקת המחול הקיבוצית ולהקת ורטיגו, ובהמשך עבד עם יוצרים עצמאיים רבים. ב-2017 הצטרף לעמותת הכוריאוגרפים, ומ-2018 פועל ככוריאוגרף במועצה האזורית מנשה ויוזם פרויקטים שבמרכזם הקמת בית המחול מנשה. קרר יצר עבודות עבור להקות, פסטיבלים, אוניברסיטאות ומסלולי הכשרה בארץ ובעולם, ביניהם בסדנא להכשרת רקדנים ורטיגו, קבוצת מחול כרמלה, אנסמבל "כעת", והן ב-Theater Pforzheim, ב-Oberlin College (Ohio), Aura Dance Theatre (Lithuania), וב-Malta International Art Festival. הוא זכה פרס עידוד היצירה ע״ש אהוד מנור של אמ״י, ובפרסי כוריאוגרפיה בפסטיבלים ותחרויות בישראל (מחול שלם), בשבדיה (IL Dance), בגרמניה (Hannover) ובדנמרק (CICC). ב-2021 זכה בפרס שר התרבות לביצוע, וב-2022 בפרס שר התרבות לכוריאוגרף צעיר.

צילום: לירון ויסמן

דני תבורי

ישראל

דני תבורי הוא אמן קרקס ומחול עכשווי המתמחה ברצועות, בתלייה מהשיער ובמחול אקרובטי. הוא בוגר בית הספר לקרקס FLIC באיטליה, בוגר מסלול ה-MA לחקר פרקטיקת קרקס עכשווי מ-SKH שוודיה (DOCH), ובוגר מסלול ה-FOCON של ה-Ésacto’Lido בצרפת. תבורי עובד עם להקת L’apres Plume הצרפתית וגם הקים ביחד עם ניר ג'ייקוב יונסי את להקת Bdy.frqncy.proj המשלבת מחול וסאונד באמצעות טכנולוגיה. מחקרו האמנותי מתמקד במיזוג התנועתי שבין גוף לאובייקט. תבורי הפנים את האלמנטים שאיתם הוא עובד לתוך גופו שלו ועיצב אותו על פיהם, כך שהפרפורמנס שהוא יוצר שואף תמיד להרחבת האנושי, כפי שנהוג בקרקס.

צילום: פורטרט עצמי

דניאל אלכסנדר דרגומיר

רומניה

דניאל דרגומיר הוא כוריאוגרף, פרפורמר, מורה למחול עכשווי ומנהל תרבות. הוא בעל תואר ראשון ושני באמנויות הבמה – כוריאוגרפיה. הוא רואה בגוף את הכלי הראשי והחשוב ביותר שבו אנו יכולים להשתמש בפעולת היצירה, ושואף לחקור באמצעות פעולות פיזיות ומשחקיות את גבולותיו של אותו מיכל שבו מאוחסנים רגשות, כוונות ומחשבות – וממנו הם גם נובעים. דרגומיר מוביל את להקת Contemporary Creative Dreamers, המוקדשת להפקת מופעי מחול עכשוויים ולארגון סדנאות תנועה ומחול עכשווי. כמו כן הוא השתתף בסדנאות בהנחיית ולנטינה דה פיאנטה, אוהד נהרין, רוב היידן, מרתה לדנאזקי, אווה סנצ'ז מרץ, סימונה דיאקונסקו, לאלי איגואדה, אדיבלדו ארנסטו, כריסטין גוזליס ופול בלקמן, אקירה יושידה, פביאן ויקס, ויטוריה דה פרארי סאפטו ונטליה פיטג'ורו.

צילום: Vigh Laszlo Miklos

הו שניואן

סין

הו שניואן הוא רקדן וכוריאוגרף סיני צעיר שכשרונו כרקדן נודע בעיקר הודות ליכולתו לספר סיפורים באמצעות גופו. הוא מייסד מותג הבגדים HU-HU DANCE וזוכה העונה הראשונה של Dance Smash בטלוויזיה של חונאן. שניואן זכה בפרס על הביצוע הטוב ביותר של תחרות הבלט והכוריאוגרפיה הבינלאומית הרביעית של בייג'ינג, במקום השני בתחרות הכוריאוגרפיה הבינלאומית ה-16 של רומא, ובפרס שניתן על ידי מועצת השופטים בתחרות הריקוד הבינלאומית ה-15 בסאול. יצירותיו הבולטות ביותר הן: "נוודות", "ספינתו של תזאוס", SAMSARA ו"פיל בחדר".

קרדיט צילום: Yingzhou

טומו סונה

יפן

טומו סונה היא כוריאוגרפית ופרפורמרית עצמאית. יצירתה מוקדשת ליחסים בין אנשים, לנוכחות ולמאבקים פנימיים, תוך שהיא שואבת השראה ממגוון פעילויות אינטרדיסציפלינריות. כיום היא בוחנת את השילוב בין טכנולוגיה דיגיטלית לטכנולוגיה של הגוף כאמצעי להתעלות על הגבול שבין פרפורמר לקהל, והיא תציג את תוצאות חקירה זו בספטמבר 2023 בפסטיבל Ars Electronica בלינץ, אוסטריה. ב-2020 סונה הייתה פיינליסטית בתחרות הסולו הבינלאומית של פסטיבל Internacional de Danza Contemporánea de la Ciudad de México (מקסיקו), ועבודותיה מוצגות בין היתר במרכז סוזן דלל (ישראל), בפסטיבל המחול גדנסק (פולין), במרכז הלאומי לאמנות של קיוטו (יפן) ובמרכז הלאומי לאמנות בקיוטו (יפן). כמו כן היא מייסדת Japan-Israel International Dance Project.

צילום: Avidan Ben-Giat

לואיזה בראז בטיסטה

גרמניה/ברזיל

לואיזה בראז בטיסטה היא אמנית בינתחומית ברזילאית-גרמנית א-בינארית, הפועלת בעיקר ככוריאוגרפית, פרפורמרית, אוצרת ובמאית. בטיסטה החלה את דרכה כרקדנית ב-Grupo de Dança Primeiro Ato ב-Belo Horizonte בברזיל. ב-2009 סיימה תואר שני במחול ב-Folkwang Universität der Künste באסן, גרמניה. בשנים 2015-2009 עבדה בסטודיו למחול Folkwang באסן, ובשנים 2015-2018 הייתה חברה באנסמבל המחול של תיאטרון טרייר בניהולה של סוזן לינקה. בין 2022-2018 עבדה בטיסטה עם אנסמבל המשחק של תיאטרון טרייר, ומ-2008 היא אמנית אורחת בתיאטרון המחול וופרטל של פינה באוש. כיום בטיסטה היא יוצרת עצמאית שבונה גשרים תרבותיים בין יבשות, מפתחת יצירות משל עצמה, אוצרת פסטיבלים ומופיעה עם להקות וקולקטיבים מגוונים של מחול ותיאטרון ברחבי העולם.

צילום: Suilian Richon

מעין ליבמן שרון

ישראל

מעין ליבמן שרון היא כוריאוגרפית, ירושלמית, מנהלת ומלווה אמנותית וחברה בעמותת הכוריאוגרפים. בעלת תואר מוסמך M.Mus במחול עם התמחות בכוריאוגרפיה ו-B.Dance מהאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. כמו כן היא מורה ליוגה ובעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק. ליבמן שרון העלתה את יצירותיה בפסטיבלים, מוזיאונים וגלריות בארץ ובעולם, ביניהם ה-JISDF, "מיפו עד אגריפס", פסטיבל ישראל, "אינטימדאנס", "שבוע המחול הבינלאומי" של מחול שלם ו"זירת מחול" של הזירה הבין תחומית. כמו כן הציגה במוזיאון מוסקבה, מוזיאון ישראל, מוזיאון מגדל דוד וגלריית 1927 באתונה, והשתתפה והופיעה ברזידנסים באירופה, במרכז המחול בזאגרב-קרואטיה, מרכז Se.s.ta Center בצ׳כיה ומרכז JSKD בלובליאנה-סלובניה.

צילום: לירון ויסמן 

מרגו גלבר

ארצות הברית

מרגו גלבר היא אמנית ניו יורקית. היא למדה בקונסרבטוריון של בוסטון תחת הנחייתה של קאתי יאנג, ועם סיום לימודיה הצטרפה ללהקת המחול Ate9 בלוס אנג'לס לפני שעברה לניו יורק כדי להתמקד בריקוד. ב-2014 היא הוזמנה להשתתף בפרויקט הבוגרים של חטיבת המחול של קונסרבטוריון בוסטון ובתוכנית לאמנים עולים Go! של אליזבת שטרב. גלבר גם זכתה בפרס לכוריאוגרפים עולים של היוסטון מט דאנס (2015), ובפרס הכוריאוגרפית העולה בפסטיבל הריקוד של בייטס. עבודותיה הוצגו בפסטיבלים ובתיאטראות ברחבי ארה"ב ובעולם, כולל בסן פרנסיסקו, סן דייגו, יוסטון, סיאטל, בוסטון, פולין ותורכיה. לאחרונה הוזמנה להציג מיצירתה במסגרת פסטיבל המחול העכשווי של מקסיקו סיטי.

צילום: Teal Thomsen

מריים אלכסידזה

גאורגיה

מריים אלכסידזה היא אחת הכוריאוגרפיות המקצועיות הראשונות של הבלט העכשווי בגאורגיה. ב-2011 היא הקימה את קרן גיורגי אלכסידזה לפיתוח כוריאוגרפיה עכשווית בגאורגיה, ובשנים 2016-2014 הייתה המנהלת האמנותית של פסטיבל המחול העכשווי של דרום הקווקז. ב-2016, כשעיריית טביליסי הקימה את להקת הבלט העכשווי הראשונה בגאורגיה – Giorgi Aleksidze Tbilisi Contemporary Ballet – מונתה אלכסידזה למנהלת האמנותית, ומאז היא יוצרת רפרטואר מקורי שהופך את הלהקה לבולטת בסגנון ובאסתטיקה שלה. אלכסידזה תורמת באופן משמעותי לפיתוח וקידום הכוריאוגרפיה והמחול העכשוויים בגאורגיה, תוך שהיא מבטאת חזון אמנותי המבוסס על חשיבה חופשית בכוריאוגרפיה, על חיפוש אחר צורות עכשוויות באמנות ועל שאיפה לתהליך התפתחותי מתמיד תוך שימור מסורות.

צילום: Tina Kazakhishvili

מרים אנגל

ישראל

מרים אנגל היא כוריאוגרפית, רקדנית, שחקנית ויזמית ישראלית ובינלאומית. היא חיה ופועלת בירושלים, יוצרת ומופיעה מזה כ-20 שנה בישראל, באירופה, בארה"ב, במזרח הרחוק ובאפריקה, ויוזמת פרויקטים בינלאומיים ושיתופי פעולה מרכזיים ברחבי העולם. אנגל היא המייסדת ומנהלת הפסטיבל הבינלאומי למחול סולו בירושלים, ומקימת להקת המחול אנגלה – גוף אמנותי המשמש בית לעשייה עכשווית ומעלה רפרטואר יצירות מחול מקוריות לצד מיזמים בינלאומיים ופרויקטים אינטראקטיביים ותלויי מקום. היא מכהנת כחברת ועד מנהל בא.מ.י (איגוד אמני ישראל), כמנכ"לית עמותת מרחב מחול, כחברה בעמותת הכוריאוגרפים, ושימשה כמנהלת אמנותית של סדרת מחול במזיא. לצד הפקות המקור והופעותיה הרבות מוזמנת אנגל כאמנית אורחת ליצור, להופיע, להרצות וללמד את רפרטואר יצירותיה ואת שיטת הטכניקה הייחודית שלה בלהקות ופסטיבלים ברחבי העולם, ומתארחת באופן קבוע כאמנית ומרצה באוניברסיטת דה-פול (שיקגו) ובמרכז SADC (ברקלי, קליפורניה).

צילום:לירון ויסמן

פפה סאנז

ספרד

פפה סאנז היא רקדנית וכוריאוגרפית מרובת כישורים. יש לה רקע נרחב בפלמנקו וריקוד ספרדי, וניסיון של למעלה משני עשורים בפרויקטים חלוציים, נועזים וחדשניים בשיתוף עם כוריאוגרפים חשובים כמו מאריאמה, אנטוניו רויז, פדרו אזורין, מריו מאיה, אלברטו לורקה, כרמן קורטס ולולה גרקו. סאנז גם ריכזה פרויקטים פדגוגיים הקשורים לסצנת הריקוד, תוך שיתוף פעולה עם רובן אולמו, דניאל דונה וחוויאר לאטורה. היא זכתה בפרסים מטעם תוכנית Unesco Aschberg לאמנים ומטעם Certamen Coreográfico de Madrid, וב-2022 זכתה בפרס הבימוי הטוב ביותר ב-INDIFEST. מ-2011 מנהלת סאנז יחד עם חוסה מרינו את להקת Caminantes Danza, המציגה תיאטרון-מחול בסגנון פלמנקו עכשווי, ומופיעה במגוון מדינות ובכללן סין, תאילנד, ארגנטינה, אקוואדור, פורטוגל, איטליה ובולגריה.

צילום:  Jesus Robisco

פרנצ'סקה דה גירולמו

איטליה

פרנצ'סקה דה גירולמו היא רקדנית ומבצעת. היא סיימה את לימודיה במגמת מחול באקדמיה הניסויית למחול בזלצבורג, וזכתה לקחת חלק במגוון יצירות ורפרטוארים של כוריאוגרפים בעלי שם בתחום המחול העכשווי, ביניהם פול בלקמן, גיא שומרוני, עודד גראף, קריסטין גוזליס, ז'ולבן המילטון ועוד. היא גם עבדה עבור ה-Osterfestspiele של זלצבורג ב"טנהאוזר" בהפקתו של רומיאו קסטלוצ'י. Nuncracker היא עבודת הסולו הראשונה שלה, ובה יוצא הצד האנרגטי והמוזר שלה. היצירה הוצגה לראשונה באפריל 2023 ב-Teatro Municipal Sà de Miranda ב-Viana do Castelo בפורטוגל, לאחר מכן בפסטיבל Spectrum Villach באוסטריה, וכעת היא מוכנה להיחשף לראשונה בפני הקהל בישראל.

צילום: Phosphenes Foto

רונית זיו

ישראל

רונית זיו היא כוריאוגרפית ורקדנית, זוכת פרס רוזנבלום לאומנויות הבמה לשנת 2020, וזוכת פרס ארדיטי למחקר וליצירה רב תרבותית לשנת 2021 מטעם אוניברסיטת תל אביב. יצירותיה האחרונות עסקו באלימות על רקע מגדרי, והיא כותבת את עבודת הדוקטורט שלה בנושא הופעת הגוף העירום במחול הישראלי במסגרת החוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב. במקביל להיותה מרצה ללימודי כוריאוגרפיה בתוכנית ללימודי תואר שני של האקדמיה למוסיקה ולמחול בקמפוס גבעת רם, זיו גם יצרה עבור להקות רבות בארץ ובחו״ל. בין היתר הוזמנה בשנת 2022 לאוניברסיטת Tulane שבניו אורלינס ללמד טכניקות של מחול עכשווי, ובתקופה זו גם יצרה בשיתוף עם להקת Newcomb Dance Company את מופע המחול Cassandra Machine שזכה להצלחה רבה.

צילום: אפרת מזור

שלומית פונדמינסקי

ישראל

שלומית פונדמינסקי היא כוריאוגרפית, חוקרת ומתרגלת אילתור בתנועה, רקדנית ומורה למחול. היא בוגרת תואר ראשון B.Ed. ותואר שני M.Dance בכוריאוגרפיה, וכיום מרצה בחוג למחול ובמסלול לכוריאוגרפיה באקדמיה הגבוהה בירושלים. בסמסטר סתיו 2022 שימשה אמנית ומרצה אורחת באוניברסיטת סן חוזה בארה"ב מטעם ארגון BAMAH, ולאחרונה זכתה בפרס משרד התרבות 2022 על ביצוע הסולו Big Hand Little Hand. בשנים 2017-2015 הייתה שותפה בניהול האמנותי של פסטיבל "גוונים במחול" במרכז סוזן דלל. כמו כן פונדמינסקי יוצרת עבודות אינטראקטיביות לילדים בשיתוף עינת גנץ; יוזמת ומנהלת את סדנאות "שְלוֹמְבַּל" – לימודי טכניקת רליס, אימפרוביזציה ופרפורמנס; מנחה את רקדני להקת "פרסקו" באילתור; ורוקדת בקולקטיב האימפרוביזציה "אוקטט".

צילום: אפרת מזור

9.9 - ערב הנעילה

8.9 - Im too old for this

כרטיס משולב לערב השני והשלישי 6-7.9

7.9 - הערב השלישי

6.9 -הערב השני

5.9 - ערב הפתיחה